Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Sheriff Tiraspol scrie istorie! A învins meciul cu Real Madrid

© REUTERS / JUAN MEDINAМатч Реал - Шериф на Сантьяго Бернабеу
Матч Реал - Шериф на Сантьяго Бернабеу  - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Abonare
Sheriff Tiraspol a scris în această seară istorie pe stadionul Santiago Bernabeu. Echipa moldovenească a învins meciul cu Real Madrid.
CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Sheriff Tiraspol s-a impus în fața echipei Real Madrid cu scorul de 2 la 1 în a doua etapă a grupelor UEFA Champions League.
Astfel, Sheriff este lider în Grupa D din Liga Campionilor.
© REUTERS / JUAN MEDINAМатч Реал - Шериф на Сантьяго Бернабеу
Матч Реал - Шериф на Сантьяго Бернабеу - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Матч Реал - Шериф на Сантьяго Бернабеу
Amintim că Sheriff Tiraspol a jucat în această seară cel de-al doilea meci din grupele Ligii Campionilor cu celebra echipă Real Madrid, Spania, în cadrul grupei D. Partida a debutat la ora 22:05, pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid.
Meciul Real Madrid – Sheriff este arbitrat de belgianul Lawrence Visser (31 de ani), arbitru FIFA din 2017.
Echipa antrenată de tehnicianul ucrainean Iurii Vernidub, Sheriff Tiraspol, este neînvinsă de 9 meciuri în Liga Campionilor.
Debutul lui „Sheriff” în faza grupelor a avut loc pe 15 septembrie, pe arena de acasă din Tiraspol. Atunci galben-negrii au câștigat prima victorie istorică în această etapă a turneului principal al cluburilor din Lumea Veche. Jocul împotriva „Șahtarului” ucrainean s-a încheiat cu un scor de 2:0.
După finalul primei runde, golul mijlocașului de la Tiraspol, Adam Traore, împotriva lui Șahtior a fost recunoscut de UEFA ca fiind cel mai bun gol al săptămânii.
Îmbunătățirea poziției în clasamentul UEFA
Datorită performanței reușite a lui „Sheriff” în runda de calificare a Ligii Campionilor și victoriei clubului asupra „Șahtarului” din Donețk, Moldova a ocupat locul șase în clasamentul clubului de coeficienți pentru asociațiile de fotbal din sezonul 2021/2022. În acest clasament, Moldova a lăsat până acum în urmă țări de fotbal precum Spania, Germania, Italia și Anglia.
Fluxul de știri
0