Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Erdogan – întâlnirea greilor politicii care poate salva liniștea lumii

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Recep Tayip Erdogan
Vladimir Putin și Recep Tayip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Abonare
O întâlnire mult așteptată, care poate da sens speranțelor de detensionare în câteva zone ale planetei. Doi lideri puternici și extrem de responsabili discută despre situații fierbinți ale momentului.
CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. O întâlnire extrem de așteptată va avea loc mâine, în stațiunea rusă Soci, de la Marea Neagră. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, îl va primi pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.
Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, preluate de presa rusă, cei doi președinți vor aborda o ”gamă largă de probleme”, dintre carte situațiile tensionate din Siria, Afganistan și Libia.
”Cred că Siria va fi prioritatea agendei, dar și Afganistanul”, a declarat Peskov, subliniind că Putin și Erdogan vor face un ”schimb de opinii cu privire la Libia și alte probleme globale”.
Potrivit lui Dmitri Peskov, de fiecare dată, președinții au de discutat, în afară de problemele regionale, și aspecte economice.
”Există, într-adevăr, o mulțime de lucrări comune în ceea ce privește relațiile bilaterale, inclusiv proiecte economice comune, relații comerciale și economice”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, subliniind că discuția președinților este de maxim interes pentru ”companiile celor două țări”.
Deci, o întâlnire care poate contribui substanțial atât la cooperarea celor două puternice state, dar poate ajuta mult la rezolvarea unor situații tensionate din zonele enumerate – unde intervenția Rusiei și Turciei – directă sau politică - a fost și până acum benefică.
Fluxul de știri
0