Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi prețuri la carburanți: S-a scumpit motorina

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon pentru benzină și motorină.
CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la produsele petroliere valabile pentru data de 29 septembrie.
Astfel, prețul pentru benzina 95 a ajuns la 20,69 lei/litru, fiind mai mic cu un ban decât cel afișat pentru 28 septembrie, iar prețul motorinei a crescut cu nouă bani și constituie 17,25 lei/per litru.
Amintim că, din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Economie
Motorina, tot mai scumpă: ANRE a afișat prețurile plafon la carburanți pentru astăzi
ANRE a explicat anterior într-un comunicat că ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters).
Agenția precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.
Fluxul de știri
0