Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Dana Markitan, laureată a Festivalului "Vocile Orașelor Vechi" din Reazan

© Sputnik / Mihai CarausDana Markitan
Dana Markitan - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Abonare
Interpreta Dana Markitan a povestit în studioul Sputnik Moldova despre participarea sa la cea de a 4-a ediţie a "Forumului Internaţional al Orașelor Vechi", care a avut loc recent în orașul Reazan din Rusia.
CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Interpreta Dana Markitan a luat premiul întâi la Festivalul Internațional "Vocea Orașelor Vechi". Evenimentul s-a desfășurat în cadrul celei de-a a patra ediție a "Forumului Internaţional al Orașelor Vechi", care a avut loc recent în orașul Reazan din Rusia.
Dana Markitan a încântat inimile juriului cu o piesă în stil popular, ”Bătuta lu'Dana”.
Festivalul Internațional "Vocea Orașelor Vechi" a fost organizat de Filarmonica Națională din regiunea Reazan și autoritățile locale.
Împreună cu reprezentanta țării noastre, la concurs au participat și interpreți din Turcia, Coreea, Ekaterinburg, Cecenia, Mordovia ș.a.
”A fost o atmosferă foarte prietenoasă. Așa o strânsătură de popoare, foarte mare. Este un concurs internațional”, a spus Dana Markitan.
În studioul Radio Sputnik Moldova, interpreta a povestit despre emoțiile și sentimentele trăite în cadrul evenimentului.

”Am avut o impresie că am ajuns într-o altă lume. O combinație dintre ceva bine pus la punct și organizat de nota 10 și pe de altă parte parcă am ajuns în trecut, în vremurile celea în care eram mică. A fost totul foarte sufletist și oamenii foarte deschiși. Noi avem ce învăța de la ei, a zis artista.

Dana Markitan spune că este extrem de fericită că a avut ocazia să reprezinte Republica Moldova la un astfel de eveniment.
Interpreta a venit cu o premieră muzicală în studioul Radio Sputnik Moldova. Piesa se numește ”Spune Da” și transmite un mesaj de dragoste. Este un duet cu TAGG.
Fluxul de știri
0