Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Vasile Bolea: Majorările la gazele naturale sunt inevitabile

© Sputnik / Mihai CarausVasile Bolea
Vasile Bolea  - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Abonare
Majorările la gazele naturale sunt inevitabile, iar guvernarea înțelege acest lucru. De această părere este deputatul socialist Vasile Bolea.
CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Republica Moldova ar putea ajunge la un colaps economic și energetic, iar guvernarea nu va reuși să negocieze un preț convenabil pentru țara noastră cu Gazprom. Precizarea a fost făcută de deputatul Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, în studioul Sputnik Moldova.

„Guvernul înțelege că aceste majorări sunt inevitabile. De aceea a ridicat mâinile sus și nu dorește să discute cu cei de la Gazprom. Ei înțeleg foarte bine, inclusiv prin prisma politicii externe pe care o duce actuala guvernare. Ei nu vor reuși să negocieze un preț convenabil pentru Republica Moldova la gazele naturale. Din acest motiv s-au distanțat”, a precizat Bolea.

Bolea mai spune că nu se cunoaște deocamdată cum va acționa Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Potrivit deputatului socialist, există o probabilitate ca „la indicația președintelui țării, ANRE să respingă solicitarea MoldovaGaz”.
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Societate
Gavrilița: Continuăm negocieri pentru contractul vechi cu Gazprom
„În cazul unui asemenea scenariu s-ar putea închide robinetul gazelor naturale, iar prețurile să fie ridicate până la 12-15 lei pentru un metru cub de gaze naturale, ceea ce ar însemna un colaps economic și energetic pentru Republica Moldova”, a mai spus deputatul.
Acesta a mai precizat că anterior, subiectul importului gazelor naturale era discutat la nivel înalt, de către prim-miniștri și chiar președinți ai țării, ceea ce nu se întâmplă în cazul actualei guvernări.
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Internațional
Ungaria va semna cu Gazprom un contract pe 15 ani
Amintim, în cadrul unei emisiuni la postul național de radio, prim-ministrul Natalia Gavrilița a precizat că în prezent se duc negocieri cu Gazpromul, doar că Guvernul respectă procedura în acest sens. Mai exact, discuțiile sunt între Guvern și MoldovaGaz, ulterior MoldovaGaz discută cu Gazprom pe baza poziției elaborate și de Guvern. Totodată, premierul a precizat că Guvernul discută și direct, prin intermediul ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.
Șeful Gazprom Alexei Miller  - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Politică
Vicepremierul Andrei Spînu a discutat cu șeful Gazprom Alexei Miller
Fluxul de știri
0