Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un șef de întreprindere de stat a fost reținut: Ce a făcut

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful unei Întreprinderi de stat din sudul țării a fost reținut de CNA și procurori. Acesta este suspectat de crearea unei scheme de corupție.
CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Șeful subdiviziunii teritoriale Taraclia a Inspectoratului de Stat pentru Supraveghere tehnica „Intehagro” a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurori. Acesta este bănuit în opt episoade de corupție, a fost reținut pentru 72 ore și plasat în izolatorul de detenție provizorie a Inspectoratului de Poliție Cahul.
CNA - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Societate
Activitatea CNA va fi supusă controlului parlamentar
Asta după ce în această dimineață au fost efectuate percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu al acestuia. Acțiunile au avut loc în cadrul unui dosar penal, pornit pe corupere pasivă.
„Potrivit materialelor anchetei, șeful întreprinderii de stat este bănuit că a pus la cale o schemă de corupție prin care ar fi extorcat şi primit sistematic câte 2 500 de lei de la doritorii de a-și perfecta certificate de tractorist mecanic sau permis de conducere a tractorului de categoriile A și C, fără ca aceștia să susțină examene teoretice și practice”, informează serviciul de presă al CNA.
În cadrul perchezițiilor au fost ridicate mai multe copii ale actelor de școlarizare ale candidaților, cărora li s-au eliberat certificate de tractorist-mecanic, ordinele de plată, pe care bănuitul le achita personal și le atașa la setul de documente, cereri pentru susținerea examenelor, dar și mijloace bănești, proveniența cărora urmează a fi stabilită.
CNA
 - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Politică
CNA critică legea adoptată de Parlament: „Nu corespunde interesului public general”
Dacă va fi găsit vinovat, funcționarul riscă până la 10 ani de pușcărie, amendă și privarea de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la 10 ani.
Fluxul de știri
0