Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Se îngroașă gluma: Mai multe locuri pentru pacienţii cu COVID-19

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Abonare
Centrul COVID de la Moldexpo este plin cu pacienţi, acesta funcţionând la capacitate maximă. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.
CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Numărul cazurilor de coronavirus creşte îngrijorător de la o săptămână la alta, iar o treime din numărul total de îmbolnăviri sunt înregistrate în municipiul Chişinău. În context, primarul municipiului Chișinău anunță despre amenajarea mai multor paturi pentru pacienții bolnavi.
"În această săptămână vor fi amenajate până la 300 de paturi la Spitalul Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail”, inclusiv 16 paturi de terapie intensivă. Centrul COVID de la Moldexpo este plin cu pacienţi, acesta funcţionând la capacitate maximă. Avem pregătite spaţii medicale de rezervă, dar aceste rezerve sunt pe termen scurt", a declarat Ion Ceban.
Potrivit primarului, valul curent, unde predomină tulpina Delta, rămâne să fie contagios şi agresiv.
Ion Ceban susține că Ministerul Sănătăţii ar trebui să implice mai activ, prin protocoale clinice actualizate - Asistenţa Medicală Primară în tratamentul pacienţilor la domiciliu (pentru pacienţii care au forme uşoare şi medii).
Salon pentru copii - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Coronavirus
Alarmant: Numărul copiilor infectați cu COVID-19 a crescut
"Şi triajul pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu COVID de către serviciul de urgenţă, trebuie sa fie mai eficient, pentru a nu interna pacienţii care prezintă forme uşoare, anume pentru a nu suplini nejustificat spitalele", a scris Ceban.
Totodată, primarul Capitalei susține că vaccinarea, fără îndoială, rămâne prioritară şi cea mai responsabilă acţiune.
Fluxul de știri
0