Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au extras de pe conturile mai multor persoane un milion de lei: Ce riscă făptașii

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaBancomat și carduri bancare
Bancomat și carduri bancare - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Abonare
Un milion de lei a fost extras de pe conturile bancare a mai multor persoane. Vinovații riscă până la 15 ani de pușcărie.
CHIȘINĂU, 27 sept - Sputnik. Oamenii legii au destructurat un grup infracțional specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare a cetățenilor. Astfel, suspecții apelau cetățenii prin aplicația ”Viber”, prezentându-se drept angajați ai băncii, iar sub pretextul să îi apere de o fraudă, câștigau în acest fel încrederea posesorului de card. Ulterior, persoana îi dicta datele și codurile la telefon, iar escrocii obțineau acces la conturile bancare ale victimelor.
Potrivit Poliției, după ce suspecții sustrăgeau banii de pe conturile victimelor, aceștia le transferau pe conturile lor sau, prin intermediul portmoneelor crypto-valutare, erau convertiți în cryptomonede ”Bitcoin” și ”Litecoin”.
Astfel, s-a dovedit că suspecții au vârstele cuprinse între 25 și 30 de ani, iar pe parcursul anului trecut au săvârșit peste 40 extrageri de pe conturile bancare a mai multor persoane. Totodată, prejudiciul cauzat se ridică la circa un milion de lei.
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Societate
Fraude cu carduri bancare: Cum să vă protejați de escroci
Oamenii legii au mai stabilit că cei care coordonau aceste infracțiuni se află în detenție în penitenciarele din țară. În urma descinderilor, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, cât și carduri bancare.
Astfel, doi suspecți au fost plasați în arest pentru 30 de zile, unul fiind recent eliberat din Penitenciarul nr. 4 Cricova. Totodată, alte două persoane își ispășesc în prezent pedeapsa în închisoare. Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 15 ani de pușcărie.
Oamenii legii continuă acțiunile de urmărire penală pentru stabilirea tuturor celor implicați în activitatea infracțională.
În context, Poliția îndeamnă oamenii să nu divulge nimănui datele conturilor bancare pentru a nu deveni victimele escrocilor.
Fluxul de știri
0