Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a comentat plecarea lui Merkel din postul de cancelar german

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaДмитрий Песков, фото из архива
Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Abonare
Partea rusă speră la perpetuarea cursului diplomației germane după noile alegeri pentru Bundestag.
CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul speră la continuitatea cursului diplomației germane după plecarea cancelarului german Angela Merkel, scrie RIA Novosti.
"Să așteptăm totuși rezultatele alegerilor de astăzi. Să vedem ce se întâmplă. Continuitatea diplomației germane este bine-cunoscută", a spus Peskov la postul de televiziune Rusia 1.
În urma votului la alegerile din 26 septembrie se va forma un guvern pentru încă un mandat de patru ani și va fi desemnat un nou cancelar, care o va înlocui pe Angela Merkel, care a ocupat funcția de șef al cabinetului german timp de 16 ani. Potrivit sondajelor preliminare, cele mai mari șase partide din țară care pot intra în noul Bundestag au șase formațiuni politice.
Angela Merkel  - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2021
Economie
Merkel: Germania susține ”Nord Stream-2”, însă avem nevoie de garanții
Fluxul de știri
0