Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei curse internaționale de tren vor fi relansate – detalii

© Sputnik / Mihai CarausCalea ferata Chisinau
Calea ferata Chisinau  - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2021
Abonare
Calea Ferată a Moldovei intenționează să relanseze trei curse internaționale de tren.
CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” va relansa în timpul apropiat trei curse internaționale de tren. Directorul întreprinderii, Oleg Tofilat, a declarat pentru IPN că este vorba despre cursa Chișinău – București și cursele Chișinău - Iași și Chișinău - Odesa. Nu se cunoaște deocamdată când va avea loc relansarea curselor, dar Tofilat a sugerat că acestea ar putea activa începând cu 1 noiembrie curent.
Calea Ferată a Moldovei  - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Societate
Cum a fost jefuită Calea Ferată din Moldova: 1,5 miliarde furate de la întreprindere
Totodată, Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova, informează ptintr-un comunicat de presă că în prezent se desfășoară lucrări pregătitoare pentru lansarea unui tren pe cursa Chișinău-București prin Iași. Este programat ca trenul să înceapă să circule din 1 noiembrie.
„Remorcile CFR sunt așteptate să fie reconstruite pentru acest tren pe ruta Iași-Ungheni. Astfel, refacerea comunicației feroviare prin trecerea frontierei Iași-Ungheni va face posibilă conectarea capitalei Moldovei și României cu o rută directă, precum și a rutelor de schimb prin Iași-Ungheni cu toate direcțiile României și Moldovei. În plus, la Chișinău a fost deschis un terminal de numerar CFR Călători, prin care puteți cumpăra bilete pentru toate trenurile europene, inclusiv pentru cele care pleacă din România către țările vecine. De asemenea, în legătură cu deschiderea comunicării Chișinău-Odessa, se propune luarea în considerare a proiectului de organizare a unei comunicări directe sau de schimb între Odessa și Iași prin Chișinău / Ungheni”, este precizat în comunicatul APIT.
Oleg Tofilat a spus că procesul de renovare a garniturilor decurge mai anevoios și, din acest motiv, nu se știe exact de cât timp este nevoie pentru ca acestea să fie repuse pe șine.
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Republica Moldova
Un fost premier vorbește despre situația de la CFM
Cursa Chișinău - Odesa și-a reluat activitatea la 28 august anul curent, după ce a fost închisă, timp de mai bine de un an, din cauza pandemiei. Potrivit lui Tofilat, în prezent pe cursă circulă o garnitură ce aparține Căilor Ferate ale Ucrainei, întrucât garnitura moldovenească să află în continuare la reparație.
Fluxul de știri
0