Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Congresul SUA alocă 1 miliard de dolari pentru Cupola de Fier a Israelului

© AFP 2022 / JACK GUEZSistem antirachetă al Israelului Iron Drome - Cupola de Fier
Sistem antirachetă al Israelului Iron Drome - Cupola de Fier - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Congresul SUA alocă Israelului 1 miliard de dolari pentru achiziționarea sistemului antirachetă Cupola de Fier.
Congresmanii americani au aprobat un proiect de lege privind alocarea unui miliard de dolari către Israel pentru achiziționarea sistemelor de apărare antirachetă Iron Dome, a declarat serviciul de presă al Camerei Reprezentanților a SUA.
Creditele adoptă într-un document separat după ce Israelul a fost îngrijorat de excluderea lor din proiectul general de cheltuieli bugetare suplimentare.
În sprijinul inițiativei au votat 420 din 435 de membri ai Camerei inferioare a Congresului american, nouă au fost împotrivă.
Proiectul de lege prevede alocarea unui miliard de dolari Departamentului Apărării al SUA „pentru a oferi guvernului israelian achiziționarea unui sistem de apărare Iron Dome împotriva amenințărilor cu rachete de rază scurtă”.
Israelul a cerut Statelor Unite finanțare suplimentară pentru Cupola de Fier - în plus față de fondurile prevăzute de programul de asistență militară americană de zece ani, după ce a epuizat munițiile sistemelor antirachetă în confruntarea din mai cu militanții palestinieni din Fâșia Gaza.
Andrzej Duda - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Internațional
Conflict diplomatic între Polonia și Israel - declarații dure
Conform versiunii principale, creditele au fost excluse din proiecțiile bugetului general la insistența aripii „progresiste” a Partidului Democrat, unde nu ezită să critice deschis statul evreu pentru ocuparea teritoriilor palestiniene. Incidentul a provocat bârfe despre posibila eroziune a sprijinului necondiționat de până acum pentru Israel din partea ambelor partide de bază americane.
Fluxul de știri
0