Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Noi restricții pentru centrele comerciale și supermarketurile din Capitală

© Sputnik / Mihai CarausSupermarket
Supermarket - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Abonare
Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a modificat regulile de aflare în magazinele și centrele comerciale din Capitală în contextul alertei Cod Roșu.
CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. După ședința Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, se păstrează alerta „cod roșu”.
Astfel, membrii Comisiei au decis ca să fie admis în centrele comerciale un număr limitat de persoane. Distanța între vizitatori trebuie să fie de patru metri pătrați din suprafața comercială. Totodată, va fi pus un număr limită de persoane aflate în interiorul magazinului.
Monitorizarea numărului de persoane se va face prin intermediul sistemului electronic de numărare la intrare și ieșire sau prin monitorizarea pazei.
Totodată, magazinele vor trebui să ofere acces de intrare și ieșire pentru clienți la toate ușile posibile pentru a evita aglomerarea. La fel, centrele comerciale vor trebui să asigure termometria, soluții de dezinfectare și igenizare.
Centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Societate
Cod Roșu de COVID-19 în Capitală: Zonele de agrement își sistează activitatea
Potrivit raportului prezentat de Centrul de Sănătate Publică privind situația epidemiologică, cu tendința de agravare, în Chișinău incidența este de 283,7 de cazuri la 100 de mii populație, ceea ce înseamnă prezența nivelului de risc Alerta Cod Roșu.
Fluxul de știri
0