Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețul motorinei a trecut de pragul psihologic de 17 lei: Cât vor costa mâine carburanții

© AFP 2022 / FADEL SENNAcarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prețul motorinei a trecut de pragul psihologic de 17 lei. ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți, valabile pentru ziua de mâine.
CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la produsele petroliere, ceea ce înseamnă că prețurile la pompă ar putea crește din nou din 25 septembrie.
Astfel, prețul pentru benzina 95 a ajuns la 20,70 lei/litru, fiind mai mic cu trei bani decât cel afișat pentru 24 septembrie. Prețul motorinei va crește cu opt bani și va constitui 17,05 lei/per litru.
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Economie
Motorina, tot mai scumpă: ANRE a afișat prețurile plafon la carburanți pentru astăzi
Amintim că, din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
ANRE a explicat anterior într-un comunicat că ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters).
Agenția precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.
Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Economie
Noi modificări la procedura de stabilire a prețurilor la carburanți: Anunțul ANRE
Fluxul de știri
0