Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dumitru Pulbere revine temporar în CSP: CC a suspendat decretul președintelui

© Sputnik / Miroslav RotariDumitru Pulbere
Dumitru Pulbere - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Abonare
Curtea Constituțională a suspendat astăzi efectele decretului Maiei Sandu, privind revocarea din funcție a membrului Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Pulbere, până la examinarea cauzei în fond.
CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Fostul judecător al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, care a fost exclus din Consiliul Superior al Procurorilor în data de 6 septembrie, revine temporar în funcție.
Se întâmplă după ce astăzi Curtea Constituțională a suspendat decretul președintelui Maia Sandu.
”Astăzi, 24 septembrie 2021, Curtea Constituțională a pronunțat Decizia nr. 144 prin care a dispus suspendarea acțiunii articolului 76 alin. (1) lit. i1) din Legea nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratură și a Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 147-IX din 6 septembrie 2021 privind încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor al domnului Dumitru Pulbere, până la soluționarea cauzei”, este menționat în comunicatul emis de Înalta Curte.
Amintim că, marți, procurorul general Alexandr Stoianoglo s-a adresat cu o sesizare la CC în vederea controlului constituționalității Decretului președintelui privind încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Pulbere.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Societate
Stoianoglo s-a adresat la Curtea Constituțională: Care este motivul
Totodată, Stoianoglo a mai solicitat Înaltei Curți să exercite controlul constituționalității sintagmei ”precum și vârsta de cel mult 65 de ani” din Legea cu privire la Procuratură, introdusă în text prin modificările operate de parlament pe 24 august 2021.
Fluxul de știri
0