Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Stoianoglo s-a adresat la Curtea Constituțională: Care este motivul

© Sputnik / Mihai CarausAlexandr Stoianoglo
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procurorul general s-a adresat cu o sesizare la CC în vederea controlului constituționalității Decretului președintelui privind încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Pulbere.
CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Alexandr Stoianoglo a venit astăzi cu o nouă sesizare la Curtea Constituțională. Procurorul general solicită expunerea Curții privind constituționalitatea Decretului președintelui ce ține de încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Pulbere.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Societate
Stoianoglo propune pedepse mai dure pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan
Totodată, Stoianoglo a mai solicitat Înaltei Curți să exercite controlul constituționalității sintagmei ”precum și vârsta de cel mult 65 de ani” din Legea cu privire la Procuratură, introdusă în text prin modificările operate de Parlament pe 24 august 2021.
”În plus, se solicită Curții Constituționale să se pronunțe și sub aspectul constituționalității procedurii de legiferare a Legii nr.102 din 24 august 2021 prin care a fost modificată și completată Legea cu privire la Procuratură, în partea antereferită”, este menționat în comunicatul de presă emis de PG.
Astfel, Procuratura Generală consideră necesară ”suspendarea acțiunii prevederilor contestate în scopul conservării ordinii constituționale, a independenței CSP, a inamovibilității și stabilității mandatului membrilor acestui organ de autoadministrare, ca autoritate cu rol fundamental în exercitarea puterii în stat prin prisma ponderii conferite de Legea Supremă a țării”.
Встреча президента Молдовы Майи Санду и украинского лидера Владимира Зеленского - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Editoriale
Zile grele pentru partenerul din Est al Maiei Sandu: Gurile rele cobesc un nou maidan
Fluxul de știri
0