Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Decizii importante pentru fotbal, la Comitetul executiv UEFA

© Photo : Facebook / Federația Moldovenească de FotbalЗаседание исполкома УЕФА в Кишиневе
Заседание исполкома УЕФА в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La Chișinău a avut loc ședința Comitetul Executiv UEFA. Au fost luate decizii importante pentru fotbal.
CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Comitetul Executiv UEFA a aprobat un nou model de plăți de solidaritate pentru competițiile intercluburi masculine. Astfel, forul european își reafirmă angajamentul financiar puternic față de întregul fotbal european și asigură un suport financiar unui număr mai mare de cluburi care nu participă în cupele europene în ciclul 2021-2024. Potrivit noului model de plată, modificările sunt:
creșterea acțiunilor pentru toate cele cinci asociații care nu sunt de top și acțiuni limitate pentru primele cinci asociații - Anglia, Spania, Germania, Italia și Franța
reducerea decalajului dintre asociațiile cu și fără cluburi care participă în faza grupelor UEFA Champions League
ponderea redusă a cotelor de piață și a distribuției sunt făcute mai mult pe principiile sportive corecte.
Solidaritatea de 4% pentru cluburile neparticipante, ceea ce constituie 140 de milioane de euro pe baza unui venit total estimat la 3,5 miliarde de euro, va fi completată cu 30% din veniturile generate de competițiile cluburilor peste 3,5 miliarde de euro până la maximum 35 de milioane de euro.
Робби Кин и Луиш Фигу посетили несколько лицеев в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Sport
Șeful UEFA, despre performanța Sheriff-ului: Un mare succes
În consecință, se așteaptă să fie disponibil un total de 175 de milioane de euro din veniturile din competiții pentru cluburile neparticipante, comparativ cu 130 milioane de euro în ciclul 2018 - 2021, iar cota rezervată celor cinci asociații care nu sunt de top va crește la 132,5 de milioane de euro.
Totodată, executivul UEFA a aprobat o creștere substanțială a sumei distribuite echipelor participante la turneul final al Campionatului European feminin din Anglia, în vara anului 2022. Cele 16 echipe calificate vor împărți un total de 16 milioane de euro, dublu față de suma totală distribuită la ediția 2017 din Olanda. Distribuția financiară va include sume garantate sporite și bonusuri bazate pe performanță pentru etapa grupelor.
Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei s-a calificat în finala Campionatului European - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2021
Sport
Bronzul pentru Echipa Națională a Moldovei de fotbal pe plajă
De asemenea, Comitetul Executiv UEFA a aprobat introducerea unui program de beneficii pentru cluburi, pentru prima dată, punând la dispoziție o sumă totală semnificativă de 4,5 milioane de euro pentru a recompensa cluburile europene care au eliberat jucători pentru turneul final feminin UEFA Euro pentru contribuția lor la succes a evenimentului. Creșterile în distribuția financiară și introducerea unui program de beneficii pentru cluburi sunt inițiative strategice cheie ale strategiei UEFA pentru fotbal feminin - TimeForAction, asigurându-se că mai mulți bani decât oricând sunt distribuiți în jocul feminin. Următoarea ședință a Comitetului executiv UEFA va avea loc la Montreux, Elveția, la 16 decembrie 2021, în ziua tragerii la sorți pentru UEFA Nations League, ediția 2022/2023.
Fluxul de știri
0