Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

E posibil lockdown total în Moldova - Iată când va fi luată decizia

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, anunță că este posibil ca în Republica Moldova să fie instituit un lockdown. Miercuri Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică se întrunește să decidă.
CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, spune că autoritățile nu-și doresc instituirea unui lockdown, iată de ce sunt gata să aplice noi restricții.
"Cel mai rău lucru ar fi ca să ajungem în situația de lockdown, de aceea trebuie să facem tot posibilul să nu ajungem la această situație. Tocmai de aceea sunt necesare anumite măsuri, un pic mai restrictive, dar să permită evitarea lockdown-ului. Contează procentul populației care este vaccinată, contează restricțiile care se vor lua în anumite regiuni diferențiate pentru zone cu cod roșu, galben, portocaliu", a declarant Sergiu Gaibu.
Dar, a precizat ministrul Economiei, asta nu înseamnă că scenariul instituirii unui lockdown este exclus.
"Evident că luăm în considerare un lockdown, discutăm toate scenariile şi contează şi cât va fi durata acestui lockdown", a spus el.
În continuare el a spus că decizia privind instituirea sau nu a stării de lockdown depinde de "evoluția virusului, gradul de conștientizare a populației despre lucrul acesta. Totuși trebuie de evitat manifestările foarte mari sau cel puțin să fie respectate acele condiții de verificare, fie că este vaccinat, fie că are anti corpi sau are un test negativ. Deci lucrul acesta trebuie să se respect, mai ales acolo unde sunt aglomerațiile mari”, a mai precizat ministrul Economiei, în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.
Pentru miercuri, 22 septembrie, Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică (CNESP) are programată o ședință la care urmează să decidă care sunt noile măsuri restrictive pentru a împiedica răspândirea bolii. Unii specialiști sunt de părere că membrii Comisiei vor impune în mod sigur noi restricții dat fiind că deja de câteva zile sunt înregistrare în jur de 900 de cazuri noi de coronavirus.
Пробки в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Editorialist
În trei ani nu mai mișcă nimeni - colaps total în Chișinău. Sandu și Gavrilița tac
Fluxul de știri
0