Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Voronin și Grosu: „Deputații nevaccinați să alerge zece cercuri în jurul Parlamentului”

© Sputnik / Mihai CarausVladimir Voronin
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Abonare
Deputații nevaccinați să alerge în jurul clădirii Parlamentului. Propunerea a fost făcută în glumă de către legislatorii Vladimir Voronin și Igor Grosu, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.
CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Haz de necaz la ședința de astăzi a Parlamentului. Liderul comuniștilor a propus, în glumă, ca deputații nevaccinați să alerge în jurul Parlamentului.
În replică, președintele Legislativului, Igor Grosu, a propus ca politicienii nevaccinați să facă 10 cercuri, ”pentru început”.
Ședința #LIVE a Parlamentului Moldovei din 23 septembrie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Video
LIVE: Parlamentul s-a convocat în ședință - proiecte importante pe ordinea de zi
Propunerea a venit în contextul anunțării numărului deputaților vaccinați. Igor Grosu a comunicat că în prezent din cei 63 de deputați din fracțiunea PAS – 55 au prezentat certificatele de vaccinare, din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – 14 (din 32 de deputați), iar din Fracțiunea ”Șor” – 3 (din șase deputați).
”Deja e mai bine. Data trecută era 49. De data aceasta avem 72 de colegi care cu succes s-au vaccinat”, a declarat președintele Legislativului, Igor Grosu.

Deși exponenții noii guvernări reprezentate de PAS promovează cu vehemență vaccinarea împotriva COVID-19, opt dintre cei 63 de deputați ai formațiunii nu sunt încă vaccinați.

Fluxul de știri
0