Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

LIVE: Parlamentul s-a convocat în ședință - proiecte importante pe ordinea de zi

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputații s-au întrunit astăzi în ședință plenară și urmează să examineze mai multe proiecte importante.
Reducerea cotei TVA pentru HoReCa este unul din subiectele de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului. Potrivit inițiativei legislative înaintate de deputatul PAS Dumitru Alaiba, reducerea TVA pentru industria HoReCa, de la 12% la 6%, pentru perioada stării de urgență și stării de urgență în sănătate publică, ar putea să intre în vigoare la 1 octombrie. Asta în cazul în care inițiativa va primi votul deputaților.
În cadrul ședinței, de asemenea, deputații vor examina, în prima lectură, proiectul Codului transportului feroviar, precum și inițiativa legislativă privind crearea Autorității Feroviare.
La fel în prima lectură va fi examinat proiectul Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, aprobat în ședința de ieri a Guvernului. Potrivit documentului, angajaților transferați în alte funcții în urma reorganizării unor ministere li se va achita diferența de salarii. Pe ordinea de zi au fost inclus și proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație.
În lectura a doua va fi dezbătut proiectul de lege pentru modificarea Legii privind Comisia Națională a Pieței Financiare și Legii concurenței, prin care se instituie noi mecanisme de control și de sancționare a conducătorilor unor autorități publice aflate sub control parlamentar.
Fluxul de știri
0