Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Întrevedere între Krasnoselskii și vicepreședintele Consiliului Federației Rusiei

© Sputnik / Irina LeahovaVadim Krasnoselskii
Vadim Krasnoselskii - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Abonare
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, continuă vizita sa în Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Așa zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii a avut o întâlnire cu vicepreședintele Consiliului Federației Adunării Federale a Rusiei, Konstantin Kosachev. Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al administrației de la Tiraspol. Krasnoselskii a mulțumit conducerii Consiliului Federației pentru „atenția lor sistematică la situația din regiunea trasnistreană și în jurul acesteia, precum și la problemele și nevoile cetățenilor ruși din regiune.

„Am avut o discuție detaliată cu privire la multe aspecte legate de intensificarea cooperării, inclusiv legături comerciale și economice și contacte interparlamentare. O atenție deosebită a fost acordată agendei sociale și umanitare”, este precizat în informarea de presă.

Părțile, deasemenea, au discutat tendințele actuale în dialogul dintre Tiraspol și Chișinău. În acest context, Krasnoselskii și Kosachev au abordat problema restricțiilor privind intrarea și circulația vehiculelor cu plăci de înmatriculare transnistrene pe teritoriul Ucrainei.
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Politică
Vicepremierul pentru reintegrare merge la Tiraspol: Care este motivul
„Cei doi oficiali sunt de părere că este necesarsă fie utilizat pe deplin potențialul platformelor de negociere existente pentru rezolvarea cât mai rapidă a întregului complex de probleme, în interesul oamenilor”, a mai precizat serviciul de presă.
Orchestră - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Societate
”În limba muzicii” – concerte la Chișinău și Tiraspol în cadrul proiectului cultural
Părțile au abordat, de asemenea, situația din domeniul securității regionale, „rolul pozitiv al operațiunii de menținere a păcii de pe Nistru și lipsa alternativelor la formatul existent al misiunii până la momentul soluționării finale a relațiilor dintre Chișinău și Tiraspol”. Părțile au conevit asupra cintinuării unui dialog continuu de lucru.
Fluxul de știri
0