Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Secretarul general al Consiliului Europei vine la Chișinău

© Sputnik / Dominique Boutin / Accesați arhiva multimediaConsiliul Europei
Consiliul Europei - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Abonare
Secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, va efectua o vizită în Republica Moldova. Deocamdată nu se cunoaște ziua, dar este cert că va veni până la sfârșitul anului.
CHIȘINĂU, 22 sept - Sputnik. Secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić va veni la Chișinău. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, după ce vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Marija Pejčinović Burić la ONU.
Tot în cadrul întrevederii, diplomații au apreciat caracterul dinamic al cooperării dintre Republica Moldova și Consiliul Europei.
„Am menționat, în special, implementarea Planului de acțiuni pentru anii 2021 – 2024, sprijinul constant al organizației în procesul de susținere a reformelor democratice și implementarea standardelor Consiliului Europei privind democrația, statutul de drept și respectarea drepturilor omului în Republica Moldova", a spus ministrul Nicu Popescu.
Майя Санду и Антониу Гутерреш - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Politică
Maia Sandu s-a întâlnit cu secretarul general al ONU: Ce au discutat oficialii
Totodată, vicepremierul a mulțumit secretarului general Marija Pejčinović Burić pentru deschiderea Consiliului Europei și instituțiilor acestuia de a sprijini Republica Moldova în reformarea sectorului justiției prin intermediul Grupului de lucru de nivel înalt, membrii căruia urmează să vin[ la Chișinău.
Fluxul de știri
0