Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit cu secretarul general al ONU: Ce au discutat oficialii

© Photo : Facebook / Maia SanduМайя Санду и Антониу Гутерреш
Майя Санду и Антониу Гутерреш - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Abonare
În cadrul vizitei sale oficiale la New York, Maia Sandu s-a întâlnit cu secretarul general al Organizației Națiunilor Unite. Oficialii au discutat despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 22 sept - Sputnik. Într-o postare pe Facebook, președintele țării a scris că ieri a avut o întrevedere cu secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres. Cei doi au discutat despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova, iar șeful statului a menționat că „țara noastră va sprijini efortul global de combatere a pandemiei de COVID-19, de reconstrucție post-pandemică, de reducere a efectelor schimbărilor climatice și de menținere a păcii și stabilității în regiune și în lume”.
„Republica Moldova susține viziunea domnului Secretar General pentru agenda ONU, dar și privind nevoia de reformare a organizației, pentru a o pregăti să răspundă mai eficient provocărilor zilei de astăzi. Asemenea platforme multilaterale trebuie valorificate pe deplin, dacă dorim să găsim soluții durabile pentru provocările cu care se confruntă astăzi omenirea”, a mai scris Maia Sandu.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2021
Moldova și Rusia
De ce Maia Sandu nu vrea să participe la negocierile cu Gazprom - opinie
Amintim că o delegație a Republicii Moldova, în frunte cu șeful statului, se află în perioada 21-22 septembrie la New York, SUA, unde participă la lucrările Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.
Maia Sandu urmează să susțină astăzi un discurs în plenul Adunării Generale a ONU. Totodată, în cadrul vizitei, șeful statului a avea mai multe întrevederi bilaterale.
Din delegația Republicii Moldova mai face parte vicepremierul Nicu Popescu, care este și ministrul de Externe.
În acest an, peste 98 de țări și-au anunțat participarea la nivel de șefi de state și, respectiv, 28 la nivel de șefi de guverne, altele fiind reprezentate la nivel ministerial.
Fluxul de știri
0