Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Republica Moldova va participa la conferința aniversară a CSI

© Photo : CIS Executive CommitteeDrapelurile statelor CSI
Drapelurile statelor CSI - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Abonare
Peste 300 de reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale din mai multe state vor participa la evenimentele conferinței dedicată celei de-a 30-a aniversări a CSI.
CHIȘINĂU, 22 sept. - Sputnik. O conferință internațională științifică și practică va avea loc la Minsk în perioada 27-29 septembrie, cu ocazia aniversării a 30 de ani a Comunității Statelor Independente (CSI), relatează RIA Novosti.
Printre țările participante sunt Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan etc. Belarus va conduce Comunitatea în 2021.
„În conformitate cu planul de măsuri prioritare în domeniul cooperării umanitare ale statelor membre CSI pentru 2021-2022, în perioada 27-29 septembrie a acestui an o conferința științifică și practică internațională „30 de ani ai Comunității Statelor Independente: rezultate, perspective”, va avea loc la Minsk. Conferința este programată să aibă loc la sediul Academiei Naționale de Științe din Belarus. Se presupune că la conferință vor participa peste 300 de reprezentanți ai organelor de stat, Organismele CSI, precum și specialiști și oameni de știință de top, șefi ai principalelor organizații științifice și educaționale din mai multe state”, a declarat președintele Prezidiului Academiei Naționale de Științe din Belarus, Vladimir Gusakov.
Programul conferinței prevede sesiuni plenare pe 28 septembrie la Academia Națională de Științe, iar pe 29 septembrie, la Comitetul Executiv al CSI.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Politică
Economist rus: Moldova și Ucraina depind de comerțul cu țările CSI
La rândul său, vicepreședintele Comitetului executiv al CSI, Beketzhan Zhumakhanov, a menționat că la 30 de ani de la lansarea sa, Comunitatea Statelor Independente „poate fi catalogată ca un mecanism unic de cooperare între statele suverane, asigurând dezvoltarea comună coordonată într-un spațiu geopolitic relativ izolat”.
Import-export - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Economie
Exportul de mărfuri în prima jumătate de an: Ponderea deținută de UE și CSI
„Acesta este cel mai important principiu care ghidează comitetul executiv al CSI în activitatea sa și are ca scop unirea eforturilor pentru soluționarea problemelor din sferele politice, economice, sociale și umanitare”, a adăugat vicepreședintele.
Fluxul de știri
0