Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce ar putea duce la un „război politic” între Rusia și Uniunea Europeană

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaПредседатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике Алексей Пушков
Председатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике Алексей Пушков - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Abonare
Senatorul rus Pușkov: nerecunoașterea alegerilor pentru Duma de Stat de către Uniunea Europeană va duce la o ruptură cu Rusia.
Senatorul rus Alexei Pușkov, într-un interviu acordat ziarului „Vzglyad”, a numit nerecunoașterea reală a rezultatelor alegerilor pentru Duma de Stat de către Uniunea Europeană o condiție pentru un „război politic” între Moscova și UE.
Мероприятия партии Единая Россия по завершении единого дня голосования - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Rusia
Rusia: Rezultate finale la alegerile din Duma de Stat - „Rusia Unită” a câștigat
După cum a explicat politicianul, singurul document care îndeamnă țările UE să nu recunoască rezultatele atunci când sunt detectate încălcări ale dreptului internațional, și anume rezoluția Parlamentului European din 16 septembrie, are caracter consultativ.
În același timp, senatorul a subliniat că Occidentul nu are motive să facă declarații despre astfel de încălcări la alegerile din Rusia.
"Ce înseamnă pentru UE să nu recunoască rezultatele alegerilor din Rusia? În acest caz, vor fi obligați să nu mai comunice cu întreaga putere legislativă din Rusia și ar trebui să se pronunțe pentru excluderea țării noastre din Consiliul Europei, unde ei înșiși ne-au invitat insistent să ne întoarcem în 2019. <...> Aceasta înseamnă un război politic și o încetare aproape completă a contactelor cu Rusia", a spus Pușkov.
Senatorul a menționat că, în opinia lui, o astfel de dezvoltare a evenimentelor este nerealistă. Potrivit lui, „UE poate face diverse declarații, dar liderii occidentali nu vor merge mai departe de aceasta”.
Fluxul de știri
0