Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria Chișinău ar putea amenda șoferii care parchează neregulamentar

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaПарковка на тротуаре
Парковка на тротуаре - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne dorește să inițieze un proiect de lege ce le va permite agenților constatatori din cadrul Primăriei Chișinău să documenteze cazurile când șoferii parchează neregulamentar.
CHIȘINĂU, 22 sept - Sputnik. Reprezentanții MAI s-au întâlnit marți, 21 septembrie, cu specialiștii în domeniul circulației și siguranței rutiere din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și cu reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău. În cadrul ședinței, conducerea MAI a vorbit despre un proiect de lege care le va permite agenților constatatori din cadrul Primăriei să documenteze conducătorii auto pentru parcarea neregulamentară.
Totodată, responsabilii au analizat situația de pe străzile Capitalei, iar angajații Inspectoratului Național pentru Securitate Publică au menționat că sunt gata să conlucreze cu reprezentanții Primăriei pentru a soluționa problemele existente în trafic.
 Cum mașinile ajung la parcarea privată - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Societate
La Chișinău va apărea o parcare modernă: Unde și când va fi construită
În context, inspectorii au venit cu propunerea către Primărie de a organiza circulația rutieră pe anumite porțiuni de drum, de a amenaja iluminarea stradală și de a instala semafoare inteligente pe sensurile giratorii cu risc sporit de ambuteiaje, dar și pe trecerile de pietoni.
În cadrul ședinței a fost pus în discuție și subiectul curselor ilegale care au loc la ieșirile din municipiu sau chiar pe bulevardele principale din oraș. Oamenii legii au menționat că aceste curse prezintă un risc major și că urmează să se realizeze mai multe operațiuni pentru identificarea acestor curse și documentarea șoferilor implicați.
Grupul comun de lucru a întocmit și un plan de acțiuni care vor fi întreprinse în următoarea lună, iar responsabilii vor monitoriza implementarea acțiunilor propuse.
Fluxul de știri
0