Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Nevaccinaţii din Germania nu vor mai avea dreptul la compensaţii

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaGermania
Germania - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Abonare
Miercuri, miniștrii federali și de land ai Sănătății din Germania au decis cu privire la o nouă măsură potrivit căreia majoritatea persoanelor nevaccinate nu vor mai primi compensații în cazul în care, din cauza carantinei, îşi vor pierde veniturile.
BUCUREŞTI, 22 sept – Sputnik. Noua măsură votată de miniștrii federali și de land ai Sănătății va intra în vigoare cu cel târziu la 1 noiembrie. Ea este valabilă doar pentru persoanele care se pot vaccina, excepție făcând cele cu anumite afecțiuni și femeile gravide, potrivit ziarulromanesc.de.
Landurile Bremen și Turingia s-au abținut de la vot. Însă câteva landuri au decis deja că persoanele nevaccinate nu vor mai avea dreptul la compensații, dacă carantina poate fi evitată prin administrarea unui vaccin.
În Germania, angajații care trebuie să rămână acasă din cauza unui ordin de carantină au dreptul la o compensație salarială totală din partea statului în primele șase săptămâni și de 67% din a șaptea săptămână. Banii vor fi rembursați angajatorului de către autoritatea competentă. Doar începând cu a șaptea săptămână angajații trebuie să solicite ei înșiși compensația.
Германия ослабляет карантинные меры - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Societate
Noi reguli de intrare în Germania pentru moldoveni: Iată ce trebuie să știm
„Nu este vorba despre presiune, ci despre corectitudine față de cei vaccinați. De ce ar trebui să plătească alții pentru cineva care decide să nu fie vaccinat?”, a declarat ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn (CDU).
De asemenea, președintele miniștrilor Sănătății din landuri, Klaus Holetschek (CSU) din Bavaria, a declarat miercuri, pentru Rheinische Post, că legea la nivel național stipulează că oricine nu intenționează să se vaccineze în mod deliberat, deși ar putea evita o carantină prin vaccinare, „nu are dreptul la despăgubiri pentru pierderea câștigurilor în cazul unei carantine”.
Fluxul de știri
0