Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi reguli de intrare în Germania pentru moldoveni: Iată ce trebuie să știm

© Sputnik / Николай Филяков / Accesați arhiva multimediaГермания ослабляет карантинные меры
Германия ослабляет карантинные меры - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Abonare
Germania a inclus Republica Moldova în lista țărilor cu incidență ridicată a cazurilor de infectări cu coronavirus. Astfel, cei care intenționează să călătorească în această țară trebuie să țină cont de noile condiții de intrare.
CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Din data de 19 septembrie, moldovenii pot intra în Germania fără a sta în autoizolare doar la prezentarea certificatului cu schema completă de vaccinare anti-COVID. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Astfel, intrarea în Germania este permisă persoanelor vaccinate respectând următoarele condiții:
persoana să fi primit ultima doză de vaccinare necesară;
să fi trecut cel puțin 14 zile de la ultima doză;
vaccinul să fie omologat la nivelul UE și să se regăsească pe pagina web a Institutului Paul Ehrlich.
Totodată, călătorii vor trebui să se înregistreze online pe site-ul www.einreiseanmeldung.de, cu includerea tuturor datelor personale, după care vor primi un document de confirmare în format PDF care urmează a fi imprimat și prezentat la solicitarea autorităților germane.
De asemenea, pentru a evita carantina, persoana urmează să încarce dovada vaccinării pe site-ul sus-menționat. În caz contrar, va fi obligată să stea în carantină până la prezentarea dovezii vaccinării în modul stabilit de autoritățile germane.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2021
Societate
Ce trebuie să știe moldovenii care vor să meargă în Ucraina: Noile condiții de intrare
Pentru persoanele care nu sunt vaccinate complet cu un vaccin omologat la nivelul UE, rămân în continuare valabile regulile de intrare în Germania, excepție fac parte persoanele care dețin:
Permis de ședere/domiciliul legal;
Contract de muncă în domenii precum cele ale sănătății, industriei alimentare, transportului de mărfuri;
Reuniune familială (soț/soție/copii minori). Pentru reîntregirea familiei, ca măsură primară, este nevoie să fie respectată procedura legală, realizată prin misiunile diplomatice ale Republicii Federale Germania acreditate în străinătate;
Tratament medical, dacă există o confirmare de la doctor și dacă viața pacientului este în pericol. Persoana care urmează a fi tratată poate fi însoțită de până la 2 însoțitori;
Studii, în cazul în care instituția de învățământ insistă asupra prezenței fizice a elevului/studentului, având în vedere trecerea temporară la regimul online de învățământ.
La intrare în Germania este necesar să fie prezentat un test PCR sau antigen negativ pentru infecția SARS-CoV-2 (de la 12 ani), nu mai vechi de 48 de ore. Acesta trebuie prezentat în limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.
Fluxul de știri
0