Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a condamnat refuzul Turciei de a recunoaște alegerile din Crimeea

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaВид на город Анкара.
Вид на город Анкара. - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Abonare
Maria Zaharova a comentat declarația ministrului de Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, cu privire la alegerile din Crimeea.
CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Moscova a luat act de declarația ministrului turc de Externe privind nerecunoașterea alegerilor din Crimeea și trage concluziile corespunzătoare, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
Ministerul turc de Externe a declarat anterior că alegerile pentru Duma de Stat din Crimeea, care au avut loc în perioada 17-19 septembrie, nu au forță legală pentru Ankara, deoarece țara nu recunoaște anexarea peninsulei la Federația Rusă.
Turcia știe foarte bine că Crimeea este o parte suverană a Federației Ruse și știe foarte bine că nu ignorăm niciodată astfel de declarații, a declarat Zaharova.
Noi vom trage concluziile corespunzătoare, care, în mod clar, nu favorizează dezvoltarea relațiilor bilaterale, a mai precizat ea în emisiunea "Soloviev Live".
Crimeea a devenit una dintre regiunile Federației Ruse după referendumul organizat acolo în martie 2014, în care 96,77% dintre alegătorii din Crimeea și 95,6% dintre locuitorii Sevastopolului s-au pronunțat în favoarea aderării la Rusia. O serie de țări, inclusiv Statele Unite și Ucraina, consideră în continuare Crimeea ca fiind teritoriul ucrainean, dar ocupat temporar.
Conducerea Federației Ruse a afirmat în repetate rânduri că locuitorii din Crimeea, în deplină conformitate cu dreptul internațional și cu Carta ONU, au votat pentru reunificarea cu Rusia. Potrivit președintelui rus, Vladimir Putin, problema Crimeei este „definitiv închisă”.
Пробки в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Editoriale
În trei ani nu mai mișcă nimeni - colaps total în Chișinău. Sandu și Gavrilița tac
Fluxul de știri
0