Regizorul rus Iuri Bîkov vine în Centrul de Presă Sputnik Moldova

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaIuri Bîkov
Iuri Bîkov  - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Abonare
Casa Rusă din Chișinău, în parteneriat cu о școală de film din Moldova, organizează un master-class al regizorului Iuri Bîkov.
CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Conferință de presă „Temele sociale în cinematografia contemporană”, la care va participa regizorului rus Iuri Bîkov va avea loc pe 23 septembrie 2021 ,la ora 12:00, la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova din Chișinău (bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, etajul 4).
Participanți:
1.
Iuri Bîkov - regizor, actor, scenarist, producător rus
2.
Serghei Budici - producător moldovean și fondator al unei școli de film
Iuri Bîkov și-a câștigat faima cu drama "A trăi" (Жить) și cu filmul "Maiorul" (Майор). În 2009, a realizat scurtmetrajul "Șeful" (Начальник), în care a fost scenarist, regizor, compozitor, producător și actor. Filmul a câștigat premiul principal în competiția „Kinotavr. Scurtmetraj” la Festivalul de Film Kinotavr.
În 2013, "Maiorul" a avut premiera în cadrul „Săptămânii Criticilor” de la Festivalul de Film de la Cannes. În 2016-2017, compania americană Netflix a achiziționat drepturile de ecranizare și a refăcut filmul sub forma unei mini-serial, denumit „Seven Seconds”.
În 2014, a fost lansat filmul socio-dramatic "Prostul" (Дурак). Filmul a câștigat o serie de premii prestigioase, printre care Premiul G. Gorin pentru cel mai bun scenariu și Diploma Breslei Criticilor de Film ("Pentru expresia artistică fără compromisuri") la Kinotavr 2014.
Sputnik este o agenție internațională de știri și radio, ce face parte din grupul media rus „Russiya Segodnya”. Site-urile Sputnik pot fi accesate în 32 de limbi, emisiuni radio analogice și digitale în peste 90 de orașe din întreaga lume și fluxuri de știri în engleză, arabă, spaniolă, chineză și farsi. Audiența resurselor informaționale ale Sputnik este de aproximativ 57 de milioane de vizitatori pe lună, iar numărul total de abonați în rețelele sociale depășește 22,9 milioane. Sediul central al Sputnik se află la Moscova.
NOTĂ!
În scopul respectării măsurilor antiepidemice din Republica Moldova, numărul de participanți admiși la eveniment este limitat.
Doritorii de a participa ne pot contacta la:
presscentre@sputnik.md
Tel.: +373 22 02 21 88
Dumitru Acriș - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Societate
Regizor moldovean premiat cu cea mai mare distincție în Rusia
Fluxul de știri
0