Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS are un nou deputat în Parlament: Cine a venit în locul Zinaidei Popa

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Abonare
Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat a lui Viorel Barda după ce fostul deputat PAS Zinaida Popa și-a anunțat demisia.
CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a prezentat Curții Constituționale spre validare mandatul de deputat ce i-a revenit lui Viorel Barda, candidatul supleant din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. Acest lucru se întâmplă după ce fostul deputat PAS Zinaida Popa și-a anunțat oficial demisia din funcția de deputat, pentru a activa în continuare în Consiliul municipal Chișinău în calitate de ales local, iar locul a devenit vacant.
Astfel, în cadrul ședinței de astăzi a Înaltei Curți, magistrații au validat mandatul lui Viorel Barda de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Politică
Cinci deputați PAS și-au dat demisia din Parlament - detalii
Viorel Barda și-a făcut studiile la Academia de Poliție ,,Ștefan cel Mare”. Acesta a activat în calitate de inspector principal în secția de resurse umane la Academia de Poliție ,,Ștefan cel Mare”, ulterior a deținut funcția de lector la catedra „Procedura penală și criminalistică”.
În 2006 a fost inspector principal pentru pregătirea profesională la Comisariatul de poliție a sectorului Râșcani, iar din 2019 și până în prezent ocupă funcția de șef al Direcției 11 a Direcției Generale pentru Administrarea Clădirilor din Republica Moldova. Viorel Barda este președintele Organizației Locale PAS în sectorul Râșcani al Capitalei.
Amintim că, în data de 20 august, Zinaida Popa și-a anunțat oficial demisia din funcția de deputat, pentru a activa în continuare în Consiliul municipal Chișinău în calitate de ales local. Ea a ajuns deputat în Parlamentul de legislatura a XI-a în urma alegerilor parlamentare anticipate din 11 iunie. Zinaida Popa a fost cu numărul 67 pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate.
Fluxul de știri
0