Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova acuză SUA de imixtiune în alegerile din Rusia

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Abonare
Maria Zaharova a acuzat Statele Unite de imixtiune în alegerile legislative din Rusia.
BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. În pofida atacurilor cibernetice și amestecului direct în alegeri, SUA nu au reușit să discrediteze sistemul electoral din Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.
“În pofida numărului imens al atacurilor cibernetice asupra Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, fapt declarat chiar de CEC, iar o jumătate din aceste atacuri au fost înregistrate de pe teritoriul SUA, precum și implicarea directă a platformelor online americane în procesul de pregătire a alegerilor, tentativele de a discredita sistemul electoral rus de către neprieteni a eșuat”, a declarat Zaharova în cadrul unui briefing susținut marți.
Votul în Dumă și alegerile locale au avut loc în Rusia în perioada 17-19 septembrie. Participarea alegătorilor a depășit 51%. Partidul Rusia Unită a câștigat alegerile pentru Duma de Stat cu 49,82 la sută din voturi, anunță Comisia Electorală Centrală după procesarea a 100 de procente din procesele verbale.
Rezultate CEC la alegerile din Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Analize și opinii
Ciurea: Partidul ”Rusia Unită” și-a reconfirmat rolul de lider pe scena politică rusă
Rusia Unită își păstrează întâietatea în alegerile pentru Duma de Stat cu 49,82 la sută din voturi, Partidul Comunist al Federației Ruse - al doilea, cu 18,93 la sută, Partidul Liberal Democrat - pe locul trei cu 7,55 la sută.
Printre cei cinci lideri se numără și partidele „Rusia corectă - pentru adevăr” - 7,46 la sută, „Oameni noi” - 5,32 la sută.
Astfel, cinci partide intră în Duma de Stat, depășind bariera electorală de cinci procente.
Fluxul de știri
0