Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Ciurea: Partidul ”Rusia Unită” și-a reconfirmat rolul de lider pe scena politică rusă

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaRezultate CEC la alegerile din Rusia
Rezultate CEC la alegerile din Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Abonare
Analistul politic Corneliu Ciurea a comentat în Studiul Sputnik Moldova rezultatele alegerilor pentru Duma de Stat din Rusia.
CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Partidul ”Rusia Unită” ("Единая Россия") și-a reconfirmat rolul de lider absolut pe scena politică rusă. Opinia a fost exprimată în Studioul Sputnik Moldova de către analistul Corneliu Ciurea, după procesarea a 100% din voturi de la alegerile pentru Duma de Stat a Federației Ruse.
”Consider că este reconfirmat rolul lider absolut al scenei politice rusești a Partidului ”Rusia Unită” condus de Dmitrii Medvedev și al cărui susținător, mai mult sau mai puțin, este și președintele țării Vladimir Putin”, a comunicat Ciurea.
Expertul susține că, în urma scrutinului, partidul ”Rusia Unită” obține o majoritate constituțională și va guverna alături de alte patru partide, pe care le numește o opoziție sistemică.
”O majoritate de mai mult de 300 de voturi, care este pragul majorității constituționale. Și în aceste condiții vor continua să guverneze confortabil, înconjurate fiind de alte patru partide pe care nu le putem considera o opoziție în sensul moldovenesc al termenului, care se confruntă acerb, deseori organizând proteste masive în raport cu partidul de guvernare, ci este așa numita opoziție sistemică – comuniștii (Коммунистическая партия Российской Федерации), partidul lui Jirinovski (ЛДПР — Либерально-демократическая партия России), Partidul ”Rusia Corectă” („Справедливая Россия — За правду”) și Partidul ”Oameni Noi” ("Новые люди")”, a comunicat analistul politic.
Мероприятия партии Единая Россия по завершении единого дня голосования - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Rusia
Rusia: Rezultate finale la alegerile din Duma de Stat - „Rusia Unită” a câștigat
Potrivit lui Corneliu Ciurea, opoziția, urmând tandem cu ”Rusia Unită”, vor guverna destul de confortabil, Rusia fără a avea o opoziție vibrantă.
”Mă refer, în primul rând, la acea opoziție anti-sistem, care și-a pierdut în ultimul timp și liderul ei, pe Navalnîi, astfel încât pretinsele influențe străine occidentale care intrau în Rusia prin intermediul acestei opoziții anti-sistem nu vor afecta prea mult guvernarea de mai departe”, a menționat Ciurea.
Amintim că Partidul „Rusia Unită” a învins la alegerile pentru Duma de Stat a Federației Ruse, conform rezultatelor finale la procesarea a 100% din procesele verbale.
Rusia Unită își păstrează întâietatea în alegerile pentru Duma de Stat cu 49,82 la sută din voturi, Partidul Comunist al Federației Ruse - al doilea, cu 18,93 la sută, Partidul Liberal Democrat - pe locul trei cu 7,55 la sută. Printre cei cinci lideri se numără și partidele „Rusia corectă - pentru adevăr” - 7,46 la sută, „Oameni noi” - 5,32 la sută.
Fluxul de știri
0