Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Țara în care prețurile la electricitate vor crește în această iarnă - Iată cu cât

© Pixabay / Pexelslumina
lumina - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Abonare
În condițiile în care prețurile gazelor naturale în Europa au atins recorduri în ultimele săptămâni, organizația franceză de consumatori UFC-Que Choisir a avertizat cu privire la o creștere fără precedent a prețurilor la electricitate.
BRUXELLES, 21 sept – Sputnik. Pe baza metodologiei oficiale pentru calcularea tarifului reglementat pentru vânzarea de energie electrică, UFC-Que Choisir a estimat că prețurile energiei electrice în Franța vor crește cu 10% la începutul anului 2022, arată RT.
Datele arată că deja costurile pentru o gospodărie de patru persoane care utilizează încălzirea electrică au crescut cu aproape 50% în ultimul deceniu, de la 1.072 EUR în vara anului 2011 la 1.553 EUR în august 2021. Creșterea proiectată de 10% pentru 2022 va reprezenta o creștere cu 25% a facturilor la electricitate prin comparație cu ianuarie 2019, potrivit UFC-Que Choisir.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Economie
Premieră pentru Moldova: Prețul la combustibil va putea fi aflat cu ajutorul telefonului
Ministrul Economiei, Bruno Le Maire, a declarat săptămâna trecută că Franța are în vedere un plan de a oferi subvenții pentru a diminua impactul creșterii prețurilor la gaz și electricitate pentru gospodăriile cu venituri mici. Ministrul a spus că, deși prețurile au crescut constant în acest an, acestea ar trebui să se stabilizeze în 2022. El a adăugat că nu există niciun risc de „inflație sistematică”.
Între timp, statisticile au arătat că prețurile la gazele casnice din Franța au crescut cu 8,7% în septembrie, în timp ce prețurile combustibililor au ajuns chiar la 2 EUR pe litru în unele benzinării din această țară. Așa încât UFC-Que Choisir a cerut guvernului să reducă impozitele consumatorilor de electricitate.
Fluxul de știri
0