Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Trei șefi ai comisiilor electorale ale secțiilor de vot din Rusia, eliberați din funcții

© Sputnik / Mihai CarausAlegeri în Duma de Stat din Rusia
Alegeri în Duma de Stat din Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Abonare
Trei președinți ai comisiilor electorale ale secțiilor de votare, unde au avut loc fraude, au fost eliberați din funcții.
CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Trei președinți ai comisiilor secțiilor de votare, în care au fost semnalate tentative de fraudare a alegerilor, au fost deja eliberați din funcții, a declarat președintele Comisiei Electorale Centrale din Rusia, Ella Pamfilova, scrie ria.ru.
Este vorba despre președinții comisiilor electorale ale secțiilor de votare din Republica Adygea, și regiunile Bryansk și Kemerovo.
Alegeri pentru Duma de stat - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Rusia
Șeful misiunii de observatori CSI, despre cum se desfășoară alegerile pentru Duma de Stat
În total, până în acest moment, Comisia Electorală Centrală din Rusia a confirmat, tentative de fraudare a alegerilor în șase regiuni. Pe lângă cele indicate, din listă fac parte regiunile Ivanovo, Moscova și Saratov.
Totodată, Pamfilova a cerut și eliberarea din funcție a președintelui comisiei din Stavropol, unde camera de supraveghere era acoperită cu cârpe.
„Acum, dacă organizatorul acestui lucru, nu știu, nu merge la închisoare, nu știu ce mai trebuie de făcut”, a adăugat ea.
Alegerile pentru Duma de Stat se desfășoară în Federația Rusă din 17 septembrie până pe 19 septembrie. Deputații în Duma de Stat sunt aleși pentru un mandat de cinci ani, în cadrul unui sistem electoral mixt: 225 de deputați sunt aleși pe listele partidelor, iar alți 225 - în circumscripții uninominale, într-un singur tur. La alegerile din Rusia au fost înregistrate 14 partide.
În Rusia sunt deschise aproape 96 de mii de secții de votare, 93,5 mii dintre acestea sunt permanente, precum și aproximativ 2,5 mii de secții de votare constituite în locurile de reședință temporară a alegătorilor. Și pacienții cu coronavirus din „zonele roșii” vor putea, de asemenea, să voteze.
Fluxul de știri
0