Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stop vot: Secțiile de votare pentru alegerile din Găgăuzia, închise

© Sputnik / Maxim TopalВыборы в Гагаузии
Выборы в Гагаузии - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Abonare
Secțiile de votare pentru alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei s-au închis la ora 21:00.
CHIȘINĂU, 19 sept - Sputnik. Locuitorii autonomiei au ieșit astăzi la vot pentru a-și alege deputații pentru următorii patru ani în 35 de circumscripții cu mandat unic, câte un deputat pentru fiecare. Pentru validarea alegerilor în fiecare dintre circumscripții este necesară participarea a cel puțin 1/3 din alegători.
Pentru primul tur al alegerilor, Comisia Electorală din Găgăuzia a tipărit 115 350 de buletine de vot - acest număr include și 1% din buletinele de vot sub formă de rezervă.
Башкан Гагаузии Ирина Влах проголосовала на выборах в Народное собрание - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Societate
Irina Vlah a votat în cadrul alegerilor pentru Adunarea Populară din Găgăuzia
Alegerile deputaților în Adunarea Populară a Găgăuziei se desfășoară în baza sistemului electoral majoritar în 35 de circumscripții uninominale. Candidații pot fi desemnați de partide politice și blocuri electorale – câte unul în fiecare circumscripție, precum și de cetățeni care își înaintează propria candidatură sau grupuri de inițiativă care susțin candidați independenți.
Pentru scrutinul din 19 septembrie 2021 Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei a înregistrat 123 de candidați: 23 desemnați de două formațiuni politice și 100 de independenți, alți doi pretendenți s-au retras din cursă.
Alegeri în Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Politică
Scandal la alegerile din Găgăuzia: transport organizat și conflicte între localnici
În cazul în care nici un candidat dintr-o circumscripție nu va acumula cel puțin jumătate din voturile participanților la procesul de votare, va fi organizat al doilea tur al scrutinului. Astfel, la distanță de două săptămâni, în cel de-al doilea tur se vor duela primii candidați care au obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur.
Comisia Electorală Centrală a acreditat aproape 80 de observatori naționali și 50 de observatori internaționali, în vederea monitorizării alegerilor pentru Adunarea Populară a U.T.A. Găgăuzia.
Fluxul de știri
0