Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițiștii de Frontieră nevaccinați ar putea fi obligați să prezinte test negativ la COVID

© Photo : Poliția de Frontieră Poliția de Frontieră, TIR, la punctul de trecere a hotarului
 Poliția de Frontieră, TIR, la punctul de trecere a hotarului    - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Abonare
Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, cere testarea obligatorie a angajaților nevaccinați ai instituției odată la 14 zile.
CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Angajații nevaccinați ai Poliției de Frontieră ar putea fi obligați să prezinte rezultatului negativ al testului PCR la COVID-19 sau testului antigen, odată la două săptămâni. Cu un anunț în acest sens a venit șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, care a propus Ministerul Afacerilor Interne ca în următoarea hotărâre a CNESP să fie introdusă o astfel de obligativitate.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Vasiloi a menționat că ”sunt subdiviziuni de frontieră care puțin au trecut de 10% imunizări a efectivului”. Din acest motiv, șeful Poliției de Frontieră solicită pentru angajații săi o măsură similară cu cea care a vizat cadrul didactic.

”Am informat colegii că am venit cu propunerea către Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova ca în următoarea hotărâre a CNESP să fie introdusă obligativitatea prezentării la fiecare două săptămâni a rezultatului negativ al testului PCR COVID-19 sau testului antigen, pentru tot personalul nevaccinat. Să fie o decizie ca în cazul cadrului didactic, deoarece și noi avem contacte directe cu cetățeni, fie participanții la traficul transfrontalier sau cei aflați în zona de frontieră”, a scris Vasiloi.

În acest sens, șeful Poliției de Frontieră a dispus ca, săptămâna viitoare, echipajul mobil de vaccinare să se afle în subdiviziunile de sud a țării.
”Astfel aveți posibilitatea să vă imunizați, dar și repetat să discutați cu lucrătorii medicali care să vă explice importanța vaccinării împotriva COVID-19”, a menționat Vasiloi.
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Coronavirus
Profesorii care refuză vaccinarea, obligați să prezinte test negativ la COVID-19
Până astăzi, aproape 64 la sută dintre angajații Poliției de Frontieră au fost vaccinați anti COVID-19 cu ambele doze.
Fluxul de știri
0