Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Cum se desfășoară alegerile pentru Duma de Stat din Rusia în Transnistria

© Sputnik / Sorokopud JuliaAlegerile pentru Duma de Stat din Rusia, în Transnistria
Alegerile pentru Duma de Stat din Rusia, în Transnistria - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Abonare
A treia zi a alegerilor pentru Duma de Stat a Federației Ruse în Transnistria. Cetățenii ruși din stânga Nistrului își pot exercita dreptul la vot la una dintre cele 27 de secții de votare deschise în regiune.
CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik, Iulia Sorokopud. Astăzi, în Transnistria este principala zi de vot la alegerile pentru Duma de Stat din Rusia. La cele 27 de secții de votare, deschise la ora 08.00, sunt așteptați peste 200 de mii de cetățeni ai Federației Ruse, care locuiesc în regiune.
"Am slujit în armata rusă și am jurat credință Rusiei. Prin urmare, este de datoria mea să votez pentru Rusia", spune un alegător din Tiraspol.
Una dintre noile secții este amplasată în centrul cultural și educațional al Universității de Stat din Transnistria. Aceasta a fost transferată din clădirea principală a universității pentru a asigura respectarea măsurilor de protecție anti-COVID. Sala mare permite alegătorilor să păstreze distanța socială.
Totodată, alegătorii sunt întâmpinați la intrarea în secția de vot de către voluntarii, care le oferă măști de protecție și dezinfectant. Măsurile de protecție anti-COVID sunt respectate și în incinta secției. Astfel, urnele de vot sunt prelucrate periodic, iar în sală funcționează sistemul de dezinfectare a aerului.
”Aici, participarea la vot este mare, așa că oamenii sunt lăsați să intre în clădire pe rând”, au spus reprezentanții comisiei electorale.
Alegerile pentru Duma de Stat, Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Moldova și Rusia
Fără incidente: O secție de vot pentru alegerile pentru Duma de Stat, deschisă la Comrat
”În prima oră de la deschiderea secției, la noi au votat deja mai mult de o sută de oameni. Dimineața, pensionarii sunt cei mai activi alegători. Ei iubesc să voteze printre primii, așa că au venit la ora 08:00. Iar tinerii vin deja în timpul zilei”, a spus președintele comisiei electorale a secției de votare nr. 8209, Elena Nepomeașaia.
Una dintre cele mai active secții de vot este amplasată în centrul orașului Tiraspol. În Palatul Republicii, alegerile se desfășoară deja a treia zi. Până la sfârșitul zilei de duminică, aici sunt așteptați să participe la scrutin peste 3,5 de mii de persoane.
Alegeri în Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Politică
Scandal la alegerile din Găgăuzia: transport organizat și conflicte între localnici
”Timp de două zile, peste două mii de cetățeni au votat în incinta secției noastre de vot. Astăzi ne așteptăm la o participare și mai activă, deoarece aceasta este ziua principală de votare. Nu au existat careva încălcări. Sper că nu vor fi plângeri și până la sfârșitul zilei”, a menționat președintele secției de votare nr. 8205, Cristina Li.
Potrivit CEC din Transnistria, în primele două zile de vot, prezența la alegeri a fost de 6 285 de persoane. Astăzi, secțiile de vot vor fi deschise până la ora 20.00.
Fluxul de știri
0