Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Alegeri în Rusia: Atacurile cibernetice, respinse cu succes

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaAlegeri Duma de Stat din Rusia
Alegeri Duma de Stat din Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Abonare
Sistemul de vot electronic din Rusia funcționează, toate atacurile DDos au fost respinse cu succes.
CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Sistemul de vot electronic funcționează în regim normal, specialiștii au reușit cu succes să respingă atacurile de tip DDos, a declarat agenției RIA Novosti, directorul Centrului Civic Regional pentru IT, Rustam Sagdatulin.
“În ansamblu, totul funcționează bine. În ceea ce privește securitatea și respingerea atacurilor – toate sistemele au făcut față”, a declarat Sagdatulin.
Acesta a menționat că cea mai mare parte a atacurilor au avut loc în prima zi a procesului de vot, în care au fost înregistrată o încetinire cu 30 de secunde a încărcării serviciului. După ora 12, ora Moscova, sistemul a continuat să funcționeze fără probleme.
Alegeri în Duma de Stat din Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Rusia
Trei șefi ai comisiilor electorale ale secțiilor de vot din Rusia, eliberați din funcții
Sâmbătă, Comisia Electorală Centrală din Rusia a anunțat că a respins prin mijloace de protecție a doua zi la rând un atac DDos asupra sistemului de vot electronic, fiind blocate peste 246 mii de solicitări.
Alegerile în Duma de Stat a Rusiei se desfășoară în perioada 17-19 septembrie, simultan cu alegerile regionale și municipale. Conform decizie CEC, în regim online vor putea vota alegătorii din Moscova, precum și din șase regiuni – Kursk, Nijni Novgorod, Iaroslavl, Murmansk, Rostov și Sevastopol.
Fluxul de știri
0