Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În stânga Nistrului s-au deschis mai multe secții de votare pentru alegerile din Rusia

© Sputnik / Mihai CarausВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2021
Abonare
Alegerile pentru Duma de stat a Federației Ruse au început. Patru secții de votare s-au deschis în această dimineață în regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 17 sept - Sputnik. În perioada 17 - 19 septembrie, în Rusia se desfășoară alegerile de toate nivelurile. Cetățenii ruși își aleg deputații în Duma de Stat din cea de-a opta legislatură, reprezentanții a 39 de parlamente regionale și locale și conducătorii a nouă regiuni. Patru secții de vot au fost deschise deja în regiunea transnistreană, transmite RIA Novosti.
Două secții de votare s-au deschis la Tiraspol: în incinta Palatului Republicii și la Casa Ofițerilor Armatei Ruse. Alte două secții de votare activează pe teritoriul unităților militare ale grupului operațional al trupelor rusești. Astfel, militarii și familiile lor vor vota acolo. Potrivit RIA Novosti, activitatea comisiilor electorale se desfășoară în conformitate cu toate măsurile de protecție împotriva COVID-19.
Alegeri în Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2021
Rusia
Timp de trei zile, în Rusia se desfășoară alegeri de toate nivelurile
În ziua alegerilor, pe 19 septembrie, locuitorii din stânga Nistrului vor putea vota în 27 de secții de vot. 12 secții de vot vor fi deschise la Tiraspol, șase la Bender, câte două vor activa în raioanele Slobozia, Dubăsari și Râbnița. Totodată, câte o secție de vot va fi deschisă în raioanele Grigoriopol, Camenca și Dnestrovsc.
Alegerile în Duma de stat au loc în Rusia și în străinătate, în perioada 17 - 19 septembrie. Duma de Stat este aleasă pentru un mandat de cinci ani, în cadrul unui sistem electoral mixt: 225 de deputați sunt aleși din listele partidelor, alți 225 - din circumscripțiile cu mandat unic într-un singur tur. La alegerile din Rusia au fost înregistrate 14 partide.
Посол РФ в Молдове Олег Васнецов - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Rusia
Vasnețov: Îndemnăm cetățenii ruși să participe la alegerile pentru Duma de Stat
Fluxul de știri
0