Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Pentru prima dată după două săptămâni s-a ieftinit benzina

© AFP 2024 / RONALDO SCHEMIDTАЗС
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2021
Abonare
Pentru prima dată după două săptămâni s-a ieftinit benzina. Iată cu cât va putea fi cumpărată mâine.
CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la produsele petroliere pentru data de 18 septembrie.
Astfel, prețul pentru benzina 95 a ajuns la 20,95 lei, fiind mai mic cu trei bani decât cel afișat pe 17 septembrie. Prețul motorinei va crește cu un ban și va constitui 16,82 lei litru.
Amintim că din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Economie
Noi modificări la procedura de stabilire a prețurilor la carburanți: Anunțul ANRE
ANRE a explicat anterior într-un comunicat că ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters).
Agenția precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.
Fluxul de știri
0