Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Miller a dezvăluit pentru câți ani vor fi suficiente rezervele de gaz ale Rusiei

© Sputnik / Иван Руднев / Accesați arhiva multimediaГазокомпрессорная станция
Газокомпрессорная станция - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2021
Abonare
Șeful ”Gazprom” a dezvăluit că rezervele de gaz ale Rusiei vor fi suficiente pentru încă 100 de ani.
CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Rusia are cele mai mari rezerve de gaze din lume, a declarat șeful ”Gazprom”, Alexei Miller.
"Nu vom avea probleme cu rezervele noastre în următorii o sută de ani", a spus el, vorbind la adunarea generală anuală a Congresului Internațional de Afaceri.
Șeful corporației de stat a menționat că unele dintre exploatațiile de care aceasta se ocupă acum în Iamal vor funcționa până în 2132.
Miercuri, prețurile pentru acest tip de combustibil pe piața futures europeană, conform indicelui olandez TTF, au atins recordul de 963,9 dolari pentru mia de metri cubi.
Lalele din Bardar, Ialoveni - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Internațional
Deficitul de gaze naturale poate obliga europenii să revină la cărbune
Miller a menționat că există un deficit serios în depozitele subterane de pe continent și această situație se reflectă asupra prețurilor. El nu a exclus că acestea ar putea fi și mai mari.
”Gazprom” afirmă că are cele mai mari rezerve de gaze naturale. Ponderea sa în volumul global a constituit 16%, iar în cea a Rusiei - 70%.
Către 31 decembrie 2020, rezervele de hidrocarburi de pe teritoriul țării ale grupului de companii, conform clasificării locale, au atins 33.574,5 miliarde metri cubi de gaze naturale, 1.494,4 milioane tone de condensat gazos și 2.023,8 milioane tone de petrol.
Fluxul de știri
0