Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Deficitul de gaze naturale poate obliga europenii să revină la cărbune

© Sputnik / Mihai CarausLalele din Bardar, Ialoveni
Lalele din Bardar, Ialoveni - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Creșterea prețurilor la gaz va obliga țările europene să își restrângă ambițiile de a elimina treptat cărbunele și combustibilii fosili, potrivit lui Simonas Vileikis, expert pe piețele energetice din UE
BRUXELLES, 16 sept – Sputnik. „Unitățile de depozitare care nu sunt umplute continuă să mărească prețul gazului. Dacă instalațiile nu sunt reumplute acum, iar iarna se dovedește a fi destul de severă, națiunile UE ar putea fi obligate să reactiveze centralele termice care funcționează pe alte tipuri de combustibil, inclusiv cărbune, pentru a compensa lipsa de energie electrică", a declarat Vileikis, conform RT.
Ieri, prețurile europene la gaz au atins un maxim de aproape 970 dolari la 1.000 de metri cubi, prelungind raliul fără precedent văzut în ultimele săptămâni. Creșterea prețurilor se preconizează că va declanșa întreruperi de curent în UE în timpul iernii.
Комплексная реставрация Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Rusia
Kremlinul a comentat creșterea prețurilor la gaz în Europa
Prețurile abrupte ale gazelor ar putea deveni un factor determinant în ridicarea prețurilor la cărbune și să înregistreze și alte maxime. Printre ceilalți factori care contribuie la costuri mai mari ale energiei, potrivit analiștilor, se numără generarea eoliană scăzută și indisponibilitatea centralelor nucleare pe întregul continent.
Fluxul de știri
0