Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

FMI și Banca Mondială solicită trimiterea mai multor vaccinuri în țările sărace

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin
Vaccin - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2021
Abonare
Directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI) și liderii altor organizații au cerut joi țărilor cu rate ridicate de vaccinare COVID-19 să trimită doze de vaccin în țările cu venituri mici și medii.
BUCUREȘTI, 17 sep - Sputnik. Kristalina Georgieva și directorii Băncii Mondiale, ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și ai Organizației Mondiale a Comerțului și-au exprimat îngrijorarea că nu ar fi posibilă vaccinarea a cel puțin 40% din populația tuturor țărilor până la sfârșitul anului 2021 fără acțiuni urgente.
Disparitățile mari dintre ratele de vaccinare din economiile avansate și cele din țările în curs de dezvoltare vor fi una dintre principalele întrebări ridicate la summit-ul virtual organizat de Statele Unite în marja Adunării Generale a Națiunilor Unite din 22 septembrie.
Liderii organizațiilor au declarat că țările cu rate ridicate de imunizare - care au pre-achiziționat colectiv mai mult de 2 miliarde de doze mai multe decât este necesar - ar trebui să își schimbe urgent programele de livrare pe termen scurt cu programe de distribuție globale.
Coronavirus în România - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Internațional
Comisia Europeană vede pandemii și în viitor: agenție cu 6 miliarde de euro
Aceștia au îndemnat țările cu venituri ridicate să își onoreze angajamentele privind donarea de doze și să elibereze producătorii de vaccinuri de contractele lor, astfel încât aceste doze să poată fi livrate celor care au nevoie.
Grupul a cerut, de asemenea, producătorilor de vaccinuri să acorde prioritate îndeplinirii contractelor lor cu programele Covax și Avat și să îmbunătățească transparența prin partajarea detaliilor programelor de livrare pentru toate expedierile de vaccinuri.
Fluxul de știri
0