Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Chișinău, cetățenii ruși vor putea vota la Rossotrudnicestvo pentru alegerile în Dumă

© Sputnik / Mihai Caraus Clădirea Rossotrudnicestvo în Moldova
 Clădirea Rossotrudnicestvo în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2021
Abonare
Pe 19 septembrie, la Chișinău va fi deschisă o singură secție de votare pentru alegerile în Duma de Stat a Rusiei. Ea va funcționa în incinta reprezentanței Rossotrudnicestvo din Moldova.
CHIȘINĂU, 17 sept. - Sputnik. Cetățenii ruși vor putea participa la votul pentru alegerea deputaților în Duma de Stat a Federației Ruse la reprezentanța Rossotrudnicestvo din Moldova. Acolo va fi deschisă pe 19 septembrie, de la 8.00 la 20.00, singura secție de votare din Chișinău.
Ambasada Rusiei în Moldova a comunicat că își vor putea exercita dreptul la vot cetățenii ruși cu vârsta de 18 ani și peste. Pentru a primi buletinul de vot, ei vor trebuie să aibă asupra lor un document de confirmare a identității:
pașaportul străin sau intern al cetățeanului Federației Ruse;
pașaportul cetățeanului URSS, dacă conține următoarele informații: indicație privind anexa cetățeniei Federației Ruse (pe coperta interioară a pașaportului) sau dacă există suplimentul inclus în pașaport care indică prezența cetățeniei Federației Ruse sau o ștampilă despre înregistrare la locul de reședință, care confirmă domiciliul permanent pe teritoriul Federației Ruse la data de 6 februarie 1992;
certificatul de intrare (revenire) în Federația Rusă;
se poate vota de asemenea cu pașaportul expirat.
Duma de Stat este aleasă pentru un termen de cinci ani în cadrul unui sistem electoral mixt: 225 de deputați sunt aleși din listele partidelor, alți 225 - în circumscripțiile uninominale, într-un singur tur.
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2021
Politică
În stânga Nistrului s-au deschis mai multe secții de votare pentru alegerile din Rusia
La alegerile în Duma de Stat și-au înregistrat listele de candidați 14 partide. Potrivit extragerii, partidele figurează în buletinele de vot în următoarea ordine: ”Partidul Comunist al Federației Ruse”, ”Verzii”, ”Partidul Liberal Democrat”, ”Oameni Noi”, ”Rusia Unită”, ”Rusia Corectă - Pentru Adevăr”, ”Yabloko”, ”Partidul Creșterii”, ”Partidul Rusesc al Libertății și Justiției”, „Comuniștii Rusiei”, „Platforma civilă”, „Alternativa verde”, „Patria” și ”Partidul pensionarilor”.
Anterior, ambasadorul cu însărcinări speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei Gennady Askaldovici a comunicat că celor care vor dori să voteze nu li se va solicita certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, certificatul despre suportarea COVID-19 sau testul negativ PCR.
Totuși, la fiecare secție de votare vor fi întreprinse măsurile necesare pentru a preveni riscurile pentru sănătatea cetățenilor, determinate de amenințarea cu răspândirea noii infecții cu coronavirus. În timpul aflării la secția de votare va fi impusă purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței sociale.
Fluxul de știri
0