Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Avertisment dur: Republica Moldova riscă să piardă piața Federației Ruse

© Sputnik / Mihai Carausimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Abonare
Exportul din Republica Moldova către Rusia ar putea fi lovit dur. Asta se subînțelege din declarațiile făcute de fostul ministru al Agriculturii în studioul Sputnik Moldova.
CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Republica Moldova riscă să piardă piața Federației Ruse. De această părere este fostul ministru al Agriculturii, Ion Sula, care și-a exprimat opinia în studioul Sputnik Moldova.
Potrivit fostului ministru, Rusia are suficiente produse autohtone pe fiecare ramură, fără a mai recurge la import.
"Federația Rusă are un program național de substituire a importurilor la fiecare produs în parte, atât de origine vegetală și animală, cât și la capitolul struguri. Au regiuni foarte bune cu condiții agro-climaterice care pot să ne facă nouă concurență în continuare", a declarat Ion Sula.
Interlocutorul susține că la piața Federație Ruse râvnesc și alte state mult mai mari decât țara noastră, de aceea trebuie să analizăm foarte bine ce oferim pentru export.
mere - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Politică
Veste bună pentru producătorii autohtoni: Comerț fără taxe vamale în Rusia
"Atunci când vorbim de piața Federație Ruse, toți se luptă pentru piața respectivă, eu vorbesc de operatorii mondiali, atât din America de Sud, cât și din Asia. Aici noi ar trebui foarte bine să analizăm cum ne organizăm și cum diversificăm piața", a menționat fostul ministru.
Fluxul de știri
0