Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a spus de ce fel de Parlament are nevoie Rusia

© Sputnik / Алексей МайшевDuma de Stat a federației Ruse
Duma de Stat a federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Abonare
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a spus, în adresarea sa către poporul rus înainte de alegeri, de ce fel de Parlament are nevoie Rusia
CHIȘINĂU, 16 sept. - Sputnik. Țara are nevoie de un Parlament puternic, cu autoritate, astfel încât deputații noii Dume să acționeze în interesul Rusiei și al poporului, a declarat președintele rus Vladimir Putin.
„Avem nevoie de un Parlament puternic și cu autoritate, pentru ca deputații Dumei nou alese să acționeze în interesul Rusiei și al poporului nostru, să lucreze pentru popor. Pentru ca să ne putem baza pe ei ca pe niște patrioți ai Rusiei, care sunt gata să asigure cu hotărâre și consecvență interesele naționale în toate sferele", a spus Putin în adresarea sa către ruși în ajunul alegerilor, publicată pe site-ul Kremlinului.
El a menționat că este necesară o muncă bine coordonată a statului, a societății, a cetățenilor pentru a răspunde provocărilor contemporane și a utiliza în mod eficient noi perspective.
Alegerile pentru Duma de Stat și la alte alegeri va avea loc anul acesta în perioada 17-19 septembrie. Duma de Stat este aleasă pentru un mandat de cinci ani în cadrul unui sistem electoral mixt: 225 de deputați sunt aleși pe listele partidelor, alți 225 - din circumscripțiile uninominale într-un singur tur.
Paisprezece partide au înregistrat liste federale de candidați la Duma de Stat. Conform extragerii, în buletinul de vot acestea vor fi în ordinea următoare: Partidul Comunist al Federației Ruse, „Verzii”, Partidul Liberal Democrat din Rusia, „Oameni noi”, „Rusia Unită”, „Rusia corectă - Pentru Dreptate”, „Yabloko", Partidul Creșterii, Partidul Rus pentru Libertate și Justiție, "Comuniștii Rusiei", "Platforma Civică" , "Alternativa verde" , "Patria" și „Partidul pensionarilor”.
Обращение президента РФ В. Путина к гражданам России в преддверии выборов депутатов Госдумы РФ - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Rusia
Alegeri în Duma de Stat: Mesajul lui Putin către ruși
Fluxul de știri
0