Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mecanismul de compensare a dispozitivelor medicale a fost modificat

© Sputnik / Mihai Carausлекарства
лекарства - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Abonare
Deputații au adoptat în a doua lectura proiectul de lege ce prevede modificarea mecanismului de compensare a dispozitivelor medicale.
CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputații au votat pentru instituirea temeiului legal de reglementare a compensării medicamentelor și a dispozitivelor medicale în condițiile asigurării obligatorii de asistență medicală.
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Politică
CEC are o nouă componență: Cine sunt noii membri aleși
Proiectul de lege prevede și reglementarea relațiilor contractuale ale furnizorilor de dispozitive medicale și Compania Națională de Asigurări în Medicină. Totodată, conform proiectului, la vânzarea dispozitivelor medicale compensate, destinate utilizării în condiții de ambulatoriu, se va aplica un adaos comercial de până la 20% din prețul de achiziție declarat de către furnizor. Din aceste 20%, cinci la sută vor fi pentru agenții economici care produc, importă și distribuie dispozitive medicale compensate și până la 15% pentru farmacii.
În context, miniștrii urmează să elaboreze un regulament prin care se va modifica lista dispozitivelor medicale compensate.
Fluxul de știri
0