Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Vom avea oare în Moldova vaccinare contra plată cu ”Sputnik V” – expert

© Sputnik / Mihai CarausVaccinare cu "Sputnik V"
Vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Abonare
Expertul a comentat informațiile că în curând în Moldova vor rămâne gratuite doar vaccinurile aprobate de Uniunea Europeană.
CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Dacă pornim de la postulatul că vaccinarea trebuie să fie gratuită, atunci acest lucru ar trebui să se aplice oricărui vaccin. Și întrucât nu toată lumea a trecut încă procedura de vaccinare gratuită, nu este cazul să se creeze deficitul unuia dintre vaccinuri pentru a-l vinde apoi populației. Opinia a fost exprimată de către specialistul în sănătate Ala Tocarciuc în studioul Sputnik Moldova.
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Coronavirus
Ministerul Sănătății: Când va începe vaccinarea anti-COVID a copiilor din Moldova
„Acest lucru nu este etic, din punctul meu de vedere, deoarece pandemia reprezintă o amenințare pentru întreaga societate. Prin urmare, trebuie ținut cont de faptul că suntem cu toții diferiți și avem dorințe diferite. Dacă statul satisface dorința unei părți a populației pentru un anumit fel de vaccin, atunci trebuie satisfăcută simetric și dorința unei alte părți a acesteia în ceea ce ține de un alt vaccin”, consideră expertul.
În opinia lui Tocarciuc, statul ar trebui să le ofere cetățenilor vaccinuri gratuite de toate tipurile. Dacă există cerere pentru vaccinul ”Sputnik V”, este necesar să fie achiziționat, adus în Moldova și oferiți gratuit. Doar vaccinarea în Moldova se desfășoară lent tocmai pentru că țara nu le propune cetățenilor orice tipuri de vaccin.
"Scopul justifică mijloacele. Trebuie să vaccinăm cât mai mulți oameni pentru a scoate presiunea de pe sistemul de sănătate", a conchis interlocutoarea.
Fluxul de știri
0