Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Banca mondială ne oferă credit de aproape 25 de milioane de euro pentru vaccin

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Aproape 25 de milioane de euro va oferi Banca mondială țării noastre, sub formă de împrumut, pentru ca autoritățile să poată procura vaccinuri împotriva noului coronavirus. 

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că Banca Mondială a aprobat finanțarea adițională în sumă de 24,8 milioane de euro pentru proiectul „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”. Banii sunt destinați pentru procurarea vaccinurilor împotriva COVID-19, iar statul va trebui să întoarcă această sumă.

„Finanțarea adițională va susține achiziționarea vaccinurilor eligibile împotriva COVID-19 cu scopul de a acoperi 30% din populație pe parcursul etapelor 2 și 3 ale vaccinării. De asemenea, în cadrul finanțării va fi oferit suport de ordin tehnic și financiar pentru a vaccina 50% din cetățenii Republicii Moldova”, se arată în comunicatul ministerului Sănătății. 

Potrivit autorităților din sănătate, vaccinurile vor fi procurate direct de la producători, prin intermediul platformei COVAX și din alte state cu stocuri excesive de vaccinuri. Ministerul de resort susține că își propune să se țină cont de raportul calitate-preț, standardele de reglementare, capacitatea sistemului național de imunizare, precum și de durata de livrare. Astfel, populația va beneficia gratis de toate vaccinurile împotriva COVID-19, precizează ministerul.

Vaccinul AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Societate
Primii care s-au vaccinat cu AstraZeneca sunt așteptați la rapel
În comunicatul de presă al ministerului Sănătății este menționat că Banca Mondială, va aloca 12 miliarde de dolari spre a ajuta statele cu venituri mici și mijlocii să achiziționeze și să distribuie vaccinuri împotriva COVID-19, teste și mijloace de tratament, precum și să consolideze sistemele lor de vaccinare. 

Anterior, deputații au precizat că pentru procurarea unui milion de doze de vaccin sunt preconizate 137 de milioane de lei, bani care ar urma să fie alocați din Fondul de rezervă al Guvernului, fondurile Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală și mijloacele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Precizăm că în data de 11 martie Guvernul în exercițiu a alocat 60 de milioane de lei pentru procurarea serului împotriva noului coronavirus. Banii sunt preconizați pentru procurarea a peste 338 de mii de doze, ceea ce constituie circa 24,4% din necesarul de 1 386 115 doze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0