Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Șeful Naftogaz a anunțat că este gata să prelungească contractul cu Gazpromul

© Sputnik / СтрингерТабличка на здании национальной акционерной компании "Нафтогаз-Украины".
Табличка на здании национальной акционерной компании Нафтогаз-Украины. - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Abonare
Compania ucraineană Naftogaz a anunțat că după discuțiile purtate cu germanii, este gata să prelungească contractul cu Gazpromul prind tranzitarea gazelor naturale rusești prin această țară.
CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Șeful Naftogaz Ucraina, Iurii Vitrenko, în urma negocierilor cu germanii, a declarat că Kievul este gata să prelungească contractul de tranzit al gazelor naturale cu Gazprom, dar a insistat să mențină volumul achizițiilor pe această cale de către companiile din UE, relatează RIA Novosti.
"Volumele de gaze naturale care tranzitează prin Ucraina ar trebui prevăzute în contractele pe termen lung cu companiile europene. Astfel, ar trebui să ni se dea garanții că tranzitul prin Ucraina va fi menținut. De asemenea, suntem gata să purtăm discuții, și le-am spus partenerilor noștri germani despre aceasta, privind prelungirea contractului de tranzit cu „Gazprom”. Dar această prelungire (a contractului cu Gazprom- n.n.) în sine nu este o garanție suficientă pentru păstrarea tranzitului prin Ucraina. Acest lucru necesită, în primul rând, contracte cu companiile europene", a declarat Vitrenko în timpul dialogului său cu jurnaliștii, care a avut loc miercuri.
Anterior Ministerul rus de Externe a declarat că Moscova este gata să continue tranzitul de gaze prin Ucraina, dar acest lucru depinde de mulți factori, inclusiv de volumul achizițiilor europene viitoare.
Complex de pregătire a gazului către export - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Economie
Dodon: Autoritățile Moldovei nu vor să se ocupe de asigurarea țării cu gaze
Fluxul de știri
0